'Έλα μωρέ αφού όλοι για τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ και τη Μασωνία δουλεύουν'
Δεν θα ήταν υπερβολή εάν θα έλεγε κάποιος ότι η ελληνική κοινωνία σε πολύ μεγάλο βαθμό χαρακτηρίζεται από μια φοβική στάση απέναντι στα πράγματα.Αυτή η φοβική στάση τροφοδοτείται από μία έλλειψη κριτικής ικανότητας στους περισσότερους (κατόρθωμα του δημοσίου σχολείου) και την ελλιπή ή και λανθασμένη πολλές φορές πληροφόρηση και συνωμοσιολογία,που
1.με το Διαδίκτυο πλέον έχει ένα ισχυρότατο μέσον και
2.βρίσκει εύκολα έδαφος στο κοινό.
1.με το Διαδίκτυο πλέον έχει ένα ισχυρότατο μέσον και
2.βρίσκει εύκολα έδαφος στο κοινό.
Αυτό δεν είναι καθόλου ακίνδυνο.Ένα από τα αγαπημένα θέματα συνωμοσιολογίας μεταξύ άλλων είναι και ο Τεκτονισμός,η λεγόμενη Μασωνία.
Τι συμβαίνει λοιπόν με την Μασωνία;Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή.Ο Τεκτονισμός ,ως κίνημα,έχει τις ρίζες του στις συντεχνίες των οικοδόμων του Μεσαίωνα (τέκτων=οικοδόμος).Αργότερα,περί το 1717 εισχώρησαν μέσα και άλλοι άνθρωποι,άσχετοι με το επάγγελμα,που είχαν όμως φιλοσοφικές κ.α. ανησυχίες,τις οποίες και εισήγαγον.
Τώρα κάποιος θα πει:Ο Τεκτονισμός δηλαδή μας λες ότι είναι κάτι καλό;
Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με βάση τις πεποιθήσεις και την οπτική του καθενός.Ιδρύθηκε σε μιαν εποχή όπου 1.χρειαζόταν ακόμα η μυστικότητα και 2.είχε την μορφή αδελφότητος.Αυτό τροφοδότησε την συνωμοσιολογία ότι πάντοτε απεργάζονται κάτι κακό.Αυτό φυσικά δεν αποκλείεται να συμβαίνει ενίοτε (καθώς οι άνθρωποι εν γένει διατηρούν πάντα την ροπή προς το κακό).Όμως η αντίληψη ότι όλα κατευθύνονται δεν είναι καθόλου ορθή,παραβλέπει την πολυπλοκότητα και τα αντικρουόμενα συμφέροντα που υπάρχουν στον κόσμο μας,όπως επίσης 'χαιδεύει' την τάση μας να αποποιούμεθα των ευθυνών μας,ψάχνοντας πάντα κάποια δύναμη έξω από εμάς που να ευθύνεται για τα δεινά μας.
Αυτό είναι το ένα σκέλος της ανάλυσης,διότι θα μπορούσε κάποιος να καταλογίσει και αρνητικά στον Τεκτονισμό.
Ο Τεκτονισμός,όσον αφορά σε σύμβολα και την φιλοσοφία του (που κατά πολλούς συνιστά θρησκεία) φέρει πολύ προς τον νεο-παγανισμό και σε μία προσπάθεια 'καπελώματος' του Χριστιανισμού.
Θρηνεί επί παραδείγματι για την απώλεια του αρχαίου κόσμου και είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πρώτα νεοπαγανιστικά κινήματα.Επίσης,επαναφέρει την ηλιολατρεία,ερμητικά κ.α. στοιχεία,τα οποία σαφέστατα αποτελούν νόθευση και υπονόμευση της βιβλικής-χριστιανικής θρησκείας που απαγορεύει ρητώς την προσκύνηση-λατρεία της φύσεως και των κτισμάτων και όχι του Κτίστου.
Εισάγεται έτσι ένας πανθεισμός.Όπως μάλιστα διατυπώνεται από ορισμένους,ως ΜΑΤΣ (Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος,το θρησκευτικώς 'ουδέτερο' όνομα του Θεού-Ανωτάτου Όντος που χρησιμοποείται εντός της Στοάς) νοείται και προσκυνείται αυτός ο ίδιος ο Εωσφόρος,ως δικαιολογημένος και σωστός δηλαδή, που επαναστάτησε εναντίον ενός 'αυταρχικού' Θεού,
ως άλλος Προμηθεύς.
ως άλλος Προμηθεύς.
Φυσικά,δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει μετά απολύτου βεβαιότητος εάν αυτά νοούνται μεταφορικά ή όχι,από όσους τα υποστηρίζουν,όμως δεν μπορεί να μη δει ότι από χριστιανικής απόψεως όλα αυτά συνιστούν διαστρέβλωση της αλήθειας:
ούτε ο Εωσφόρος είναι ο 'καλός' επαναστάτης
ούτε ο Θεός είναι ο 'κακός' δυνάστης
(αυτό ουσιαστικά είναι η μεγαλύτερη βλασφημία-διαβολή του Θεού στον άνθρωπο από τον Εωσφόρο-διάβολο,ο οποίος εξ αρχής προσπαθεί να εμβάλει αυτήν την εικόνα για τον Θεό στην καρδιά του ανθρώπου.Αυτό είναι και το κατ'εξοχήν ψεύδος)!
Οπότε, προφανώς, ένας χριστιανός δεν μπορεί να συνδυάζει αυτήν του την ιδιότητα με αυτήν του Τέκτονος --αυτή η οπτική και μόνον αρκεί ώστε να μη διάκειται θετικά προς τον Τεκτονισμό.
Όσο για τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας,ας ψάχνουμε την αλήθεια,και απ'όσα βλέπουμε ας πιστεύουμε τα μισά,όπως λέει και η λαική ρήση...