Η Παπανδρεική ανθρωπιά όπως την είδε ένας ξένος
ή ο Σοσιαλισμός με Ανθρώπινο Πρόσωπο α λα ελληνικά
Η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού (και σύζυγος τού πιο πρώην και αλήστου μνήμης) έχει σύμφωνα με πληροφορίες 550 εκατομμ. στην Ελβετία.
Κάποτε ένας ελβετικός λογαριασμός ήταν το όνειρο κάθε πλούσιου που ήθελε να ξεφύγει από την Εφορία. Κάποια στιγμή τα πράγματα άλλαξαν και από πλεονέκτημα, το να έχεις λεφτά στην Ελβετία, έχει γίνει σχεδόν συνώνυμο του ύποπτου. Κάτι τέτοιο συνέβη και στην μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτα, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα διατηρεί λογαριασμό 550 εκατομμυρίων ευρώ στο υποκατάστημα της HSBC στην Γενεύη. Προφανώς η κα Μαργαρίτα Παπανδρέου μόχθησε πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να μαζέψει ένα τέτοιο καλό κομπόδεμα.
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ στην Ελλάδα ουκ ολίγες φορές με τη ζωή και τις ποικίλες δραστηριότητές της. Είναι η δεύτερη (από τις τρεις νόμιμες) σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου.
προοδευτικιά και φεμινίστρια
Η Margaret Papandreou (πατρικό Margaret Chant) γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1923 και μεγάλωσε στο Έλμχερστ του Ιλλινόις. Γνωρίστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1948 στο Πανεπιστήμιο της Μιννεσότας (εκείνος καθηγητής, εκείνη φοιτήτρια δημοσιογραφίας). Μεταξύ τους αναπτύχθηκε ειδύλλιο, παρότι ο Ανδρέας ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο. Τελικά, η Μαργαρίτα παντρεύτηκε και αυτή. Με κάποιον άλλο. Ο γάμος της αυτός κατέληξε σε διαζύγιο και οι δυο τους (Μαργαρίτα και Παπανδρέου) παντρεύτηκαν τελικά το 1951. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά.
Το 1963 η Μαργαρίτα ήρθε με τον Ανδρέα στην Ελλάδα. Ο σύζυγός της ενεπλάκη στην πολιτική, και εξελέγη βουλευτής με την Ένωση Κέντρου, όπου αρχηγός ήταν ο πατέρας του.
Το 1967 με το πραξικόπημα ο Παπανδρέου εξορίστηκε στην Σουηδία και ύστερα στον Καναδά μέχρι το 1974. Το '74, με την Μεταπολίτευση, ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε στη χώρα και ίδρυσε τον δικό του πολιτικό σχηματισμό, το ΠΑΣΟΚ. Το 1981 με την νίκη του συζύγου της Ανδρέα στις εκλογές, η Μαργαρίτα έγινε η Πρώτη Κυρία της χώρας. Με αυτήν την θέση προσπάθησε να αλλάξει πολλά για την κοινωνική και πολιτική ζωή (βλ. ποσοστώσεις) της Ελληνίδας, το οποίο της αποκόμισε αρκετά θετικά σχόλια, αλλά και έντονη κριτική.
Η κυριαρχία της Μαργαρίτας ως πρώτης κυρίας της Ελλάδος σταμάτησε απότομα όταν ο άντρας της γνώρισε την αεροσυνοδό της Ολυμπιακής Δήμητρα Λιάνη το 1989. Ο ηλικιωμένος πολιτικός χώρισε την Μαργαρίτα για να παντρευτεί τη νεαρή αεροσυνοδό.
Προφανώς ήταν αυτά τα πολλά χρόνια διακυβέρνησης (διασπάθισης) από τον σύζυγό της Ανδρέα, που συνεχίστηκαν και με την διακυβέρνηση του γιου της, Γιώργου, ένας από τους κύριους λόγους που η Ελλάδα είναι σήμερα μία κατεστραμμένη οικονομία, με την ανεργία να ανεβαίνει κατά 1% κάθε μήνα.
Δυστυχώς γι αυτήν, πλέον ο γιος της δεν είναι πρωθυπουργός, και η πηγή που θα μπορεί να συντηρείται για τα γηρατειά της έχει πλέον στερέψει.
Η ειρωνεία είναι πως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο, ο Γ. Παπανδρέου (G-Pap) ανακοίνωνε πως η οικονομική κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι ενομίζετο κυρίως λόγω της μεγάλου εύρους φοροδιαφυγής από τους Έλληνες πολίτες!
Είναι η Λιτότητα το πραγματικό πρόβλημα όπως μάς λένε; |
Γράφει η Telegraph:
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του ΓΑΠ, του Έλληνα πρωθυπουργού την περίοδο της κορύφωσης της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη (ειρωνεία!) είναι σύμφωνα με φήμες στην Λίστα Λαγκάρντ με τους πλούσιους Έλληνες που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.
Η λίστα αυτή με τους πιθανούς φοροφυγάδες έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους Έλληνες καθώς η χώρα παλεύει με την λιτότητα.
Η κα Παπανδρέου προσπάθησε να αντικρούσει τις κατηγορίες, ως ανυπόστατες.
Γιατί τόσα ψέμματα; Γιατί μας επιτίθενται; Ίσως γιατί η οικογένειά μου δεν υπηρέτησε ποτέ τα ισχυρά συμφέροντα αυτής της χώρας!
Προφανώς και όχι. Η Οικογένεια Παπανδρέου υπηρέτησε απλά τα δικά της συμφέροντα, εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων.
Ο ΓΑΠ που είναι ακόμα μέλος του Κοινοβουλίου, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως ανυπόστατα και μέρος τής εναντίον του οργανωμένης εκστρατείας δυσφήμισης λόγω τού ότι τα έβαλε με τα συμφέροντα και την διαφθορά.
Με την ανάληψη των καθηκόντων της το 2009 η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε πως η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν πολύ χειρότερη απ’ ό
Είναι η φοροδιαφυγή το πρόβλημα ή το Μεγάλο Κράτος; Η περίπτωση Παπανδρέου θα έπρεπε να μας είχε διδάξει, αλλά δύσκολα... |
(Αν όλοι πληρώναμε όλους τους φόρους μας δηλαδή, θα είχαμε κι εμείς όχι μόνο οι Παπανδρέου).
Ούτε το Onion δεν θα μπορούσε να φτιάξει μια τέτοια εικόνα που να απεικονίζει τόσο ανάγλυφα το πόσο χαμηλά έχει πέσει η ευρωπαική ήπειρος. Κατά δυστυχίαν, όλο αυτό είναι απλά ένα δείγμα για το τί θα ακολουθήσει σε όλο τον ανεπτυγμένο (και τον αναπτυσσόμενο) κόσμο, όταν εφαρμόζονται τέτοιες αναδιανεμητικές πολιτικές.
από Tyler Durden on 12/03/2012 09:26 -0400
http://www.zerohedge.com/news/2012-12-03/former-greek-pm-g-paps-89-year-old-mother-said-have-700-million-swiss-bank-account
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου