11 Οκτωβρίου 2013

Εκκλησιαστική Περιουσία

Γνωστή πολιτική παράταξη, εμπνεόμενη από τα ιδανικά του ολοκληρωτισμού, μοίραζε φυλλάδια (στην Θεολογική Σχολή!) προπαγανδίζοντας την δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Εκτός του ότι

1. Αυτό δείχνει ότι δεν σέβεται την ιδιοκτησία (ιερό και απαραβίαστο δικαίωμα του ανθρώπου, μαζί με τη ζωή και την ελευθερία, δοσμένο από τον Θεό και όχι από ανθρώπους)

2. Δείχνει ότι δεν σέβεται επίσης την Εκκλησία (καταπάτηση θρησκευτικής ελευθερίας), η περιουσία της οποίας έχει αφιερωθεί στην Εκκλησία (ασέβεια προς τις διαθήκες των ανθρώπων που κληροδότησαν την περιουσία τους ή μέρος της στην Εκκλησία), αποτελεί πλέον περιουσία του Θεού, και κανείς εντός ή εκτός Εκκλησίας δεν έχει το δικαίωμα να την οικειοποιείται και να την χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. (Ασέβεια και στον Θεό και στον άνθρωπο δηλαδή. Και καλά στον Θεό δεν πιστεύουν, στον άνθρωπο όμως για τον οποίον κόπτονται;;)

3. Φέρνει στο νου άσχημες μνήμες της παγκόσμιας ιστορίας, από ανάλογες εκστρατείες με παρόμοιες δικαιολογίες (δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, ανάγκες των ανθρώπων κλπ) που οργάνωσαν ομοιδεάτες του συγκεκριμένου κόμματος (Ρωσία, Ουκρανία δεκαετίες 1920-1930). Απαράδεκτο και μόνο το να σκέφτεται κανείς την επανάληψή τους.

4. Πιστεύει κανείς αλήθεια, είτε πιστός είτε όχι, ότι το Κράτος (μας) θα μπορούσε δηλαδή να οργανώσει το φιλανθρωπικό έργο για την βοήθεια όσων από εμάς έχουμε ανάγκη με καλύτερο τρόπο απ' ότι η Εκκλησία;;; (Από μιαν εθελοντική κοινότητα ανθρώπων που αν και αυτή ακόμα έχει υποστεί σημάδια γραφειοκρατικής οργάνωσης και μη ευέλικτης δράσης κλπ και πάλι με τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στην αναποτελεσματικότητα το αρτηριοσκληρωτικό μας Κράτος!!!)

2 σχόλια:

  1. Γειά σου χριστιανικό μου παπαγαλάκι!!!!! σου τάξαν κανένα οικόπεδο από την εκκλησία για τη δημοσίευσή σου; Μηπως η φανταστική μας εκκλησία δέχεται να φορολογηθεί κατταλλήλως; Δεν νομίζω.... και κάτι ακόμα... για ένα δόγμα όπου παρουσιάζεται ως ενάρετο απαρνείσαι τον πλούτο σου για τη σωτηριά της ψυχής σου.. το να βγαίνεις εσυ και να λές οτι η ιδιοκτησία είναι θεόσταλτο δικαίωμα και πρέπει να προστατευθεί είναι υποκριτικό και γελοίο! Μου αρέσει ο τίτλος του blog πάντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν πιστεύεις πως η φορολόγηση θα κάνει αυτόν τον κόσμο καλύτερο μάλλον πιστεύεις κι εσύ σε μια θρησκεία και αυτή λέγεται κρατισμός (ή σοσιαλισμός ή όπως θες).. Κανείς και κανένα κράτος δεν έχει δικαίωμα να βάζει χέρι στην ιδιοκτησία σου είτε είσαι άτομο είτε οτιδήποτε και για κανέναν λόγο (ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, δηλ. την κλοπή). Αυτό που γίνεται με τους φόρους είναι κλοπή. Αυτά γενικά. Όσο για την Εκκλησία, αν ας πούμε ο παπάς ζητάει λεφτά για τα μυστήρια είναι χριστιανικώς κατακριτέο, αν κάποιος άνθρωπος αφήσει εκουσίως την περιουσία του ή μέρος της στην Εκκλησία, ποιός είσαι εσύ που μπορείς να αθετήσεις και να μη σεβαστείς την θέληση του αποθανόντος;

    Αυτά, αν και να σου πω την αλήθεια, δεν περιμένω λογική απάντηση, καθώς φαίνεσαι προφανώς προκατειλημμένος υπέρ συγκεκριμένων ολοκληρωτικών θεωριών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή