3 Ιανουαρίου 2014

Τα πουλιά πάνω από τους ανθρώπους!

Ο Kenneth και η Deidre Hicks εγκατέλειψαν το σπίτι τους με το πιστόλι στον κρόταφο.
Οι κανονισμοί της ΕΕ επιτρέπουν στην RSPB να πλημμυρίσει την γη για να βοηθηθεί η αναπαραγωγή επαπειλούμενων ειδών.

Το υψηλό επίπεδο του νερού θα πλημμυρίσει το αγρόκτημα ώστε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον κατοικίας για τα άγρια πτηνά.
O κ. Hicks είπε: Μας ανάγκασαν να φύγουμε από το σπίτι μας, καθώς μετράνε περισσότερο τα 'δικαιώματα' των πουλιών παρά των ανθρώπων!



Καθώς δούλεψε την συγκεκριμένη γη στην φάρμα του για περισσότερα από 30 χρόνια ο Kenneth Hicks σκεφτόταν να μεταβιβάσει το κτήμα στους γιους του, όταν θα ερχόταν ο καιρός να αποσυρθεί.

Ο πρώην όμως αξιωματικός του Στρατού είπε χθες το βράδυ πως αυτό του το όνειρο καταστράφηκε καθώς αναγκάστηκε να εκκενώσει το σπίτι του λόγω των νόμων της ΕΕ που 'βάζουν τα δικαιώματα των πουλιών πάνω απ' των ανθρώπων'.

Ο 79χρονος κ. Hicks, είπε πως αυτός και η 78χρονη σύζυγός του Deidre χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το για 30 χρόνια αγρόκτημά τους με το 'πιστόλι στον κρόταφο' εξ αιτίας των ευρωπαικών κανονισμών που επιτρέπουν στην RSPB (Βασιλική Εταιρεία Προστασίας των Πτηνών) να πλημμυρίζει την γη για να διευκολυνθεί η αναπαραγωγή ειδών προς εξαφάνιση.

Δήλωσε πως είναι 'συντετριμμένος' καθώς έπρεπε να εγκαταλείψουν το 60 acres Αγρόκτημα Harbour στο Bembridge, της νήσου Wight, και καθώς τους απαγορεύτηκε η δυνατότητα να το κληροδοτήσουν στους τρεις γιους τους.


Οι φορολογούμενοι επίσης κατάλαβαν πως πρέπει να πληρώσουν έναν λογαριασμό εκατομμυρίων, στα πλαίσια της συμφωνίας απαλλοτρίωσης, ώστε να μετακομίσει το ζευγάρι.


Φυσικά και προτιμούσαμε να μη φύγουμε καθόλου, αλλά δεν είχαμε καμμία ελπίδα να νικήσουμε τον ευρωπαικό νόμο. Ούτε η ίδια η βρεταννική κυβέρνηση είπε ο κ. Hicks.

Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα πολιτικά, αλλά αυτό είναι ένα ανησυχητικό παράδειγμα του πώς το Ευρωπαικό δίκαιο μπορεί να έχει επιπτώσεις στον καθένα μας.

Υπό το παρόν σχέδιο, η ανεβασμένη στάθμη του νερού θα πλημμυρίσει την φάρμα και την γύρω περιοχή δημιουργώντας περιβάλλον αναπαραγωγής στα άγρια πτηνά.

Μας έδιωξε από το σπίτι μας, καθώς στην τελική ανάλυση υπερασπίζεται περισσότερο τα δικαιώματα των πουλιών παρά των ανθρώπων, είμαστε συντετριμμένοι είπε ο κ. Hicks.

Η περιπέτεια του ζευγαριού άρχισε όταν η RSPB ζήτησε από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος (Environmental Agency-ΕΑ) η οποία διαχειρίζεται τα κανάλια στην Αγγλία να επιτρέψει την αύξηση των υδάτων εκχείλισης από τον γειτονικό ποταμό Ανατολικό Yar ώστε να βοηθήσει στην δημιουργία περισσότερων τόπων αναπαραγωγής για τα σπάνια είδη.

Ο κ. Hicks τόνισε πως δεν θα χρησιμοποιούσε τη γη του για εντατική χρήση, καθώς αυτή βρίσκεται ούτως ή άλλως εντός της Ειδικής Περιοχής Προστασίας της ΕΕ, του είπαν όμως πως αν ήθελε να προσβάλει την απόφαση, η RSPB θα τον πήγαινε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο.

Έμεινε έτσι με την επιλογή να δεχθεί, έστω και εν ανάγκη, αυτό που ονόμασε ως 'μια δίκαιη συμφωνία' για το κτήμα, από την EA.

Δεν κατηγορούμε την ΕΑ (Υπηρεσία Περιβάλλοντος). Είναι τόσο δεμένα τα χέρια τους από τις Βρυξέλλες και έχουν κάνει ό,τι μπορούσαν για μας υπό τις παρούσες συνθήκες.

Αλλά πρόκειται για μία πολύ κακή κατάσταση. Εξαναγκαστήκαμε σε αυτήν την συμφωνία κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο καθώς μας έγινε σαφές πως με τους ευρωπαικούς νόμους δεν μας δινόταν καμμία ελπίδα.

Ήταν μια υπέροχη γη, όπου σπέρναμε χορτάρι για τα άλογά μας και για περίπου 100 πρόβατα.

Όταν η στάθμη του νερού του ποταμού ανεβεί, η γη αυτή θα χαθεί πλέον τελείως.


Αλλά καθώς είπε, η μεγαλύτερη στενοχώρια τους ήταν πως δεν μπόρεσαν να δώσουν το κτήμα αυτό στα τρία παιδιά τους, οι οποίοι εργάζονται ως ψυχολόγος, γιατρός και δικηγόρος αντίστοιχα. Αυτό ήταν το σχέδιό μου, όπως είπε.

Ο κ. Hicks, του οποίου ο παππούς είχε γεννηθεί πολύ κοντά στο κτήμα, το αγόρασε μετά από 27ετή υπηρεσία στον Στρατό, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και στην Κρίση του Σουέζ.

Εκείνο τον καιρό η περιοχή βρισκόταν μέσα στους τόπους Ειδικού Επιστημονικού Ενδιαφέροντος  --που είναι σχεδιασμένοι από την Natural England-- και είχε ειπωθεί στον κ. Hicks πως δεν υπήρχε καμμία πρόθεση να ανέβουν τα ύδατα για να προστατευθούν τα πουλιά.

Αλλά τον Οκτώβριο του 1998 η περιοχή χαρακτηρίστηκε ως μέρος μιας Περιοχής Ειδικής Προστασίας της ΕΕ. Λίγο μετά, η οικογένεια πούλησε 420 acres στην RSPB ώστε να είναι
εντάξει με τους κανονισμούς της ΕΕ, και έτσι ο κ. Hicks βρέθηκε πραγματικά μπροστά σε κάτι πραγματικά απρόοπτο όταν τού ανακοίνωσαν το νέο σχέδιο με το οποίο θα κατακλυστεί και ο υπόλοιπος χώρος.

Η RSPB είπε πως η η Ειδική Περιοχή Προστασίας δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε και πως η άνοδος της στάθμης του νερού --που θα έπληττε και το παρακείμενο αγρόκτημα-- θα ήταν το κομμάτι που έπρεπε να προστεθεί για να συμπληρωθεί το παζλ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε ότι έγινε οποιαδήποτε νύξη για δικαστήρια, λέγοντας: Ο ρόλος της RSPB είναι η διαχείριση και η αποκατάσταση του δικού μας μέρους αυτού του πιθανώς ξεχωριστού τόπου άγριας ζωής.



Το Ευρωπαικό Δίκαιο για τα Άγρια Πουλιά

Η ΕΕ έχει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με την προστασία των άγριων πτηνών καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εξαφάνισή τους.

Mέρος αυτής της νομοθεσίας είναι και οι Περιοχές Ειδικής Προστασίας (Special protection Areas- SPAs) που υπάρχουν σε όλην την Ευρώπη για την προστασία των ειδών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το Αγρόκτημα Harbour της νήσου Wight εντάχθηκε σε μία SPA, η οποία περιλαμβάνει επίσης το Solent και το Southampton Water, το 1998.

Οι Περιοχές Ειδικής Προστασίας καλύπτονται από την Οδηγία για τους Βιοτόπους της ΕΕ, η οποία στοχεύει στην 'τήρηση ενός αυστηρού συστήματος προστασίας των διαφόρων ειδών πτηνών'. Η Οδηγία περιλαμβάνει ρυθμίσεις ότι τα έθνη-κράτη πρέπει να 'διατηρούν ή να αποκαθιστούν τα φυσικά οικοσυστήματα' που θεωρούνται σημαντικά από την Κοινότητα.

Η RSPB είχε ήδη αγοράσει 420 acres από το Αγρόκτημα Harbour --το οποίο βρίσκεται σε μέρος όπου παλιά ήταν θάλασσα-- και τής επετράπη να το κατακλύσει ώστε να δημιουργηθεί βιότοπος για τα πουλιά. Αλλά η εταιρεία πλέον επιθυμεί να ανεβάσει κι άλλο τα επίπεδα των υδάτων, το οποίο όμως και θα έχει επιπτώσεις στην φάρμα, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Οι νομικές συμβουλές που έλαβε ο κ. Hicks τού έλεγαν πως δεν θα είχε καμμία πιθανή ελπίδα ανατροπής της απόφασης, εξ αιτίας ακριβώς των ισχυρών ευρωπαικών νόμων που αφορούν στους υγροβιότοπους.


http://www.dailymail.co.uk/news/article-2522849/Eurocrats-forced-couple-farm-wanted-to-sons.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου