4 Ιουλίου 2015

Η Τέχνη του ΟΧΙ

"Ψηφ'ίζω ΟΧΙ, επειδή έχει πολύχρωμη αφίσσα"

Πώς η Αριστερά χρησιμοποιεί το συναίσθημα για να χειραγωγήσει τις μάζες


Χθες η πλευρά του ΟΧΙ είχε συναυλία. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Χωρίς να το θέλουν, μάς δείχνουν κάτι. Η Ριζοσπαστική Αριστερά και οι λαικιστικές/ανορθολογικές δυνάμεις γενικά επενδύουν πάντα υπερβολικά στο συναίσθημα (ή καλύτερα στον συναισθηματισμό που είναι η αρρώστια του συναισθήματος).

Δεν προσπαθούν να πείσουν με λογικά επιχειρήματα γιατί οι προτάσεις τους ελεγχόμενες από την πραγματικότητα αποδεικνύεται συνήθως ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι καλό (στο βάθος το ξέρουν ακόμα και οι ίδιοι).

Το σενάριο είναι οι καλοί και οι κακοί. Οι καλοί προσπαθούμε να ξορκίσουμε τους κακούς με τελετές και με τα καλά μας αισθήματα. Βάση δεν είναι η πραγματικότητα, η αλήθεια και το ψέμμα, πράγματα που υπάρχουν εξ αντικειμένου. Βάση είναι αόριστες ουσιαστικά έννοιες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε στιγμή από τον οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε σκοπόν αυτός θα ήθελε.

Τελικά μάλλον είχε δίκιο ο Πλάτων που θεωρούσε την Τέχνη εργαλείο χειραγώγησης.

4 σχόλια:

  1. Νικόλα είσαι τελικά πολύ λίγος στις απόψεις σου! Υπερασπίζεσαι με σθένος κάθε μνημονιακή τακτική και εμμένεις στο χθές. Συντάσσεσαι με τον Μητσοτάκη, τον Σαμαρά, τον Σημίτη, τον Καραμανλή, τον Γεωρδιάδη, τον Μπογδάνο, την Τρέμη, τον Τράγκα και τον Ευαγγελάτο. Έπειτα από πέντε χρόνια πλήρους καταστροφής της Ελλάδας από όλες τις κυβερνήσεις που προσωπικά στήριξες και στηρίζεις σε κρίνω ως πολύ λίγο και δυστυχώς ανεπαρκή να εκφέρεις ώριμη γνώμη σε πολιτικοοικονομικά θέματα.
    Μετά σεβασμού και μεγάλης λύπης για τις απόψεις σου
    Κίνας Νικόλαος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ λυπάμαι γιατί βλέπεις μόνο την επιφάνεια.. Δεν πειράζει.. Ο καθένας με τον τρόπο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι εσύ δεν βλέπεις ούτε την επιφάνεια. αν έβλεπες αυτά τα επιφανειακά που βλέπει ο κόσμος σημερα θα χαιρόσουν. αν εβλεπες λίγο επιφανειακά δεν θα στήριζες τα τελευταία χρόνια όσους κατέρρευσαν. Δυστυχώ είμαι υπέρμαχος της ιδεολογίας αλλά η ιδεολογία σου καλύπτει τα τελευταία χρόνια όσους κατέστρεψαν την χώρα μας. Σου είχα πει σε πολλές συζητήσεις μας παλαιότερα ότι δεν θα σε συγχωρούσα εύκολα αν αργότερα παραπονιόσουν για τις επιλογές σου στα πολιτικά. Αν θεωρείς ότι κάνω λάθος τότε δώσε επιχειρήματα. Αν συμφωνείς μαζί μου πλέον είναι αργά. ΓΑΠ-ΝΤΟΡΑ_ΣΑΜΑΡΑΣ-όλοι τους πολιτικά νεκροί και εθνικά εγκληματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία πες μου εσύ τί έπρεπε να γίνει ή τί πρέπει να γίνει τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή