28 Δεκεμβρίου 2013

Πρόστιμο 9000€ επειδή επέστρεψαν τα ποτήρια στο μπαρ!

Γάλλοι επιθεωρητές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 9χιλ.€ σε παμπ στην Βρεττάνη για μαύρη εργασία αφότου πελάτης επέστρεψε άδεια ποτήρια στο μπαρ!

Για τους πελάτες του concert-cafe Mamm-Kounifl στο Locmiquelic της Βρεττάνης (βορειοδυτική Γαλλία), το να κουβαλάς τους δίσκους και τα ποτήρια πίσω στο μπαρ είναι δείγμα ευγένειας προς τους καταστηματάρχες και το προσωπικό.

Για την υπηρεσία όμως επιθεώρησης εργασίας URSAFF, αυτό αποτέλεσε παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, καθώς οι πελάτες συμπεριφέρθηκαν και σαν σερβιτόροι, όπως σημειώνει η γαλλική εφημερίδα Le Télégramme. Γύρω στις 12.30, ένας πελάτης επέστρεψε τον δίσκο του με τα ποτά. Πέρασε από το μπαρ πηγαίνοντας για την τουαλέτα.Εκείνη την στιγμή ξεκίνησαν όλα. Ένας άντρας κόλλησε τον σύζυγό μου στο τζάμι, μια γυναίκα ήρθε κατά πάνω μου, δείχνοντας την ταυτότητά της και τότε κατάλαβα πως ήταν η URSSAF. Μου είπαν πως με έπιασαν να χρησιμοποιώ αδήλωτη εργασία λέει η Markya Le Floch στην Le Télégramme.

Είναι κοροιδία αυτό. Δεν κάναμε κάτι παράνομο, προσέθεσε.

Οι αρχές έβαλαν αρχικά πρόστιμο 7.900€ και τους έθεσαν υπό προσωρινή κράτηση. Οι πελάτες κατέθεσαν υπέρ των ιδιοκτητών και απέφυγαν έτσι την απαγγελία κατηγορητηρίου, αλλά η URSSAF προσπαθεί ακόμα να διώξει νομικά τους ιδιοκτήτες του μπαρ και διεκδικούν πλέον 9 χιλ.€ λόγω μη αρχικής πληρωμής του προστίμου (ΣτΜ: νόμιμη ληστεία!). Εκπρόσωπος της URSSAF δήλωσε στο France Bleu πως δεν συμμερίζονται την εκδοχή των ιδιοκτητών για το περιστατικό.

Είμαστε σοκαρισμένοι από το περιστατικό και ασφαλώς δεν πρόκειται να πληρώσουμε. Είναι παρεξήγηση. Ήταν εντελώς σουρρεαλιστικό αυτό που συνέβη, αλλά ευτυχώς λάβαμε πολλή υποστήριξη από τους πελάτες μας, για τους οποίους επίσης ήταν γελοίο όλο αυτό δήλωσε η Le Foch στον Independent.

Η υπόθεση τελικά θα εκδικαστεί σε ημερομηνία που θα οριστεί αργότερα από ειδικό δικαστήριο της Βρεττάνης.



από James Rothwell, Friday 20 December 2013
http://www.independent.co.uk/news/business/news/french-pub-fined-9000-after-customers-returned-empties-to-bar--because-its-undeclared-labour-9018432.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου