16 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί ασχολούμαι με την πολιτική

Ξέρετε κάτι; Συχαίνομαι την πολιτική. Μισώ, χωρίς δεύτερη σκέψη, το ότι χρειάζεται να ασχολούμαι με τα πολιτικά ή με το κράτος. Θα πρέπει να έχουμε ένα κράτος λιγότερο επεμβατικό στις ζωές μας. Δεν ασχολούμαι με την πολιτική επειδή το αγαπάω. Δεν την αγαπώ. Θα προτιμούσα καλύτερα να περνάω την κάθε ημέρα μου κάνοντας καταδύσεις, αλλά όχι. Αυτό το κάνω επειδή ελπίζω ότι κάποια μέρα το κράτος θα είναι αρκετά μικρό, ώστε να μπορούμε να ζούμε αυτού του είδους την ζωή χωρίς τον φόβο μη χάσουμε τις ελευθερίες μας! Κανένα κράτος δεν θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλο και περίπλοκο ώστε να είναι δύσκολο να παρακολουθείς την νομοθεσία και την πολιτική επικαιρότητα. Kαι θα συμφωνούσα πάρα πολύ με την Ayn Rand που λέει: "Ασχολούμαι με την πολιτική, ώστε μια μέρα να μη χρειάζεται να ασχολούμαι με την πολιτική."
(μετάφραση από Libertarian Girl)



Σχόλιο: Για κάθε φίλο της ελευθερίας, η πολιτική είναι απλά ένα μέσον, ποτέ αυτοσκοπός, ποτέ δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα να την θεωρήσουμε αυτοσκοπό. Οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μέσω της αγοράς, μέσω δηλαδή διαδικασιών εθελοντικών και αδιαμεσολάβητων συναλλαγών μεταξύ των ανθρώπων. Η πολιτική (=χρήση εξουσίας, εξαναγκασμού) καλό θα είναι να εμπλέκεται όσο το δυνατόν λιγότερο.
Αναγκαίο κακό δηλαδή η πολιτική. Το ακριβώς αντίθετο από την λεγόμενη "προοδευτική διακυβέρνηση" που ευαγγελίζεται η Κεντρο-Αριστερά και ο πολύχρωμος Κρατισμός.
Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ο σκοπός: η περισσότερη δυνατή ευτυχία, ειρήνη και ελευθερία στον κόσμο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με περισσότερη ελευθερία, ποτέ με περισσότερη εξουσία (=πολιτική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου