28 Δεκεμβρίου 2013

Καλές Γιορτές ή Καλά Χριστούγεννα;!

Ούτε μία αναφορά στον Χριστό ή τα Χριστούγεννα στην επίσημη 'χριστουγεννιάτικη' ευχετήρια κάρτα της οικογένειας Ομπάμα.

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα της οικογένειας Ομπάμα δεν περιέχει ούτε μία αναφορά ούτε στον Χριστό ούτε στα Χριστούγεννα. Ακόμα ένα δείγμα τού πώς η λεγόμενη πολιτική ορθότητα (οι ευαισθησίες να μη θιχτούν οι 'άλλοι') έχει εξαφανίσει την κοινή λογική.

Όχι ότι περιμέναμε από τον Ομπάμα να ευχηθεί ας πούμε "Καλά Χριστούγεννα", ένα τέτοιο έγκλημα σκέψης άλλωστε δεν θα περνούσε απαρητήρητο ούτε ατιμώρητο από τους οπαδούς του σύγχρονου 'προοδευτικού' ολοκληρωτισμού, αλλά θα ελπίζαμε να δούμε τουλάχιστον ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ή έστω κάποιο κρυμμένο ίχνος χριστιανικού συμβολισμού.

Στο εσωτερικό, η κάρτα είναι ουσιαστικά χωρίς χρώμα και δείχνει μιαν εικόνα με τον Λευκό Οίκο και απ' έξω δύο σκυλιά. Την κάρτα υπογράφει ο Πρόεδρος, η Πρώτη Κυρία, οι κόρες του Ομπάμα και έχει επίσης δύο πατουσάκια συμβολικά της Sunny και του Bo (τα προεδρικά σκυλιά).

"Καθώς μαζευόμαστε όλοι μαζί αυτήν την περίοδο, ευχόμαστε η ζεστασιά και η χαρά των γιορτών να γεμίσει τα σπιτικά σας" διαβάζουμε στην κάρτα. Δεν περιέχεται δηλαδή τίποτα που να φανερώνει κάποια χριστιανική εορτή ούτε καν μία από τις πιο μεταγενέστερες και 'αφηρημένες' αναπαραστάσεις που συμβολίζουν τα Χριστούγεννα, όπως ο Άι-Βασίλης ή ένα δέντρο.

Το εξώφυλλο της κάρτας έχει την εικόνα ενός σκύλου που κάθεται δίπλα στο τζάκι. Κορδέλλες παντού γύρω απ' το τζάκι και δώρα πάνω στο τραπέζι. Κάλλιστα θα μπορούσε πάντως να ήταν και κάτι άλλο, εκτός Χριστουγέννων.

Οι προοδευτικοί πολύ συχνά κοροιδεύουν τον λεγόμενο πόλεμο στα Χριστούγεννα (War on Christmas), ως ένα εφεύρημα κάποιων παλαβών υπερσυντηρητικών κύκλων, αλλά όταν ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ βγάζει μια χριστουγεννιάτικη κάρτα όπου εσκεμμένα λείπει κάθε αναφορά στα Χριστούγεννα από το σχέδιό της πώς θα περίμεναν δηλαδή να αντιδράσει ο κόσμος;

Προσπαθεί ο Ομπάμα εκούσια να πικάρει τους πολιτικούς του αντιπάλους; Ή μήπως οι ψηφοφόροι του και οι μειονότητες θα θίγονταν στ' αλήθεια τόσο πολύ από μια έστω απλή αναφορά στα Χριστούγεννα με το πραγματικό τους όνομα;

από Paul Joseph Watson, Infowars.com
http://www.infowars.com/obama-family-christmas-card-no-mention-of-christ-or-christmas/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου