19 Μαΐου 2015

Χριστός Ανέστη!

Στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης οι κομμουνιστές προσπάθησαν να κάνουν το παν για να ξεριζώσουν ολοκληρωτικά την πίστη και κάθε θρησκευτική αναζήτηση από τους ανθρώπους. (Πίστευαν ότι αυτό είναι δυνατό, όπως όμως φάνηκε δεν είναι). 

Έτσι το Κράτος και οι θεσμοί του οργάνωναν διάφορες επιστημονικές διαλέξεις για να διαφωτίσουν, να πείσουν και τους πιο αμετανόητους ανθρώπους (απλοικούς και μη) ότι η θρησκεία και ειδικά ο Χριστιανισμός (αυτά που λένε οι παπάδες και η Εκκλησία) δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα καλοστημένο ψέμμα. Όχι απλά ψέμμα, αλλά μια απάτη εξαιρετικά επικίνδυνη για την πρόοδο και προκοπή του ανθρωπίνου είδους.

Έτσι λοιπόν κατά την ημέρα του Πάσχα είχε προγραμματιστεί να γίνει ομιλία για την Ανάσταση του Χριστού. Για να αποδειχθεί δηλαδή επιτέλους πως αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από μια καλά ενορχηστρωμένη συνωμοσία της Εκκλησίας (των παπάδων) για να αρπάζουν τα λεφτά του κόσμου και για τους καπιταλιστές να κρατάνε τις μάζες καταπιεσμένες.

Ο ομιλητής, γνωστός άθεος επιστήμονας (και προπαγανδιστής) άρχισε να αναπτύσσει τα επιχειρήματά του. Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού δεν μπορεί να συνέβη γι' αυτόν και γι' αυτόν τον λόγο. Ο Ιησούς ήταν ένας ραββίνος, τον σκότωσαν γιατί ήταν επαναστάτης, οι μαθητές του και οι χριστιανοί όμως τόσο είχαν θαμπωθεί από τα λόγια του που πίστεψαν ότι ο δάσκαλός τους αναστήθηκε.

Αυτό για πολλούς αιώνες το πίστευαν οι άνθρωποι σαν γεγονός. Τώρα όμως υπό το φως του επιστημονικού υλισμού μπορούμε αυτό να το εξηγήσουμε διαφορετικά κλπ κλπ κλπ κλπ....

Κάποια στιγμή πετάγεται κάποιος παππούς από το ακροατήριο, του ήρθε και φωνάζει Χριστός ανέστη (Χριστός βοσκρέσε)

Σχεδόν αμέσως ακούστηκε η απροσδόκητη απάντηση από τον κόσμο στην αίθουσα: Αληθώς ανέστη (Βοίστινα Βοσκρέσε)!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου