28 Μαΐου 2015

Μέχρι το Θάνατο



Ζευγάρι πέθανε με 15 ώρες διαφορά


Η Helen Felumlee πέθανε στις 12 Απριλίου. Ο σύζυγός της Kenneth Felumlee, πέθανε το επόμενο πρωινό. Ήταν παντρεμένοι για 70 χρόνια.


Τα οκτώ παιδιά του ζευγαριού λένε πως οι γονείς τους έμειναν αχώριστοι μαζί από όταν γνωρίστηκαν ως έφηβοι. Μια φορά μάλιστα ταξιδεύοντας με πλοίο είχαν προτιμήσει να μοιραστούν ένα μονό κρεββάτι κουκέτας παρά να μείνουν χώρια έστω και μια νύχτα. Έμειναν ερωτευμένοι μέχρι το τέλος, έτρωγαν ακόμα και το πρωινό τους κρατώντας ο ένας τον άλλον από το χέρι, λέει η κόρη τους, Linda Cody.


Το ξέραμε, πως αφού έφυγε η μαμά, θα την ακολουθούσε και ο μπαμπάς.


Δώδεκα ώρες μετά τον θάνατο της Helen, ο Kenneth πήγε στα παιδιά του και τους είπε: Η μαμά πέθανε. Ήταν σαν να μην είχε λόγο ύπαρξης πλέον. Έφυγε και ο ίδιος το επόμενο πρωί με 24 μέλη της οικογένειάς του και φίλους να τον περιβάλλουν.


Ήταν έτοιμος. Δεν ήθελε να την αφήσει μόνη της.


Στο νεκροκρέββατο του μπαμπά είπαμε τους αγαπημένους του ύμνους, διαβάσαμε τη Γραφή και προσευχόμασταν μαζί του. Ήταν σαν ένα πάρτυ αποχαιρετισμού και ξέρουμε πως του άρεσε και του ίδιου, είπε ο γιος του, Jim.


Είχαν σχέση για χρόνια από έφηβοι και παντρεύτηκαν στο Νιούπορτ του Κεντάκυ, στις 20 Φεβρουαρίου 1944, δυο μέρες πριν ο Kenneth κλείσει τα 21. Παντρεύτηκαν στο Κεντάκυ γιατί δεν μπορούσε ακόμα να παντρευτεί σύμφωνα με τον νόμο στο Οχάιο.


Δεν μπορούσε να περιμένει, είπε ο γιος του.


Ο Kenneth δούλευε σαν επιθεωρητής και μηχανικός τραίνων προτού γίνει ταχυδρόμος για το Ταχυδρομείο του Nashport. Ήταν επίσης ενεργό μέλος στην Ηνωμένη Μεθοδιστική Εκκλησία του Nashport-Irville ως κατηχητής.


Η Helen ήταν νοικοκυρά, μαγείρευε και καθάριζε όχι μόνο για τη δική της οικογένεια αλλά και για άλλες οικογένειες της περιοχής που είχαν ανάγκη. Ήταν κατηχήτρια και η ίδια, αλλά πιο γνωστή έμεινε για τις ευχετήριες κάρτες που έστελνε σε όλους σε γενέθλια, γιορτές, δύσκολες στιγμές, όλες με ξεχωριστά γραμμένες ευχές για τον καθένα.


Ζούσε ολόκληρο το μαγαζί με τις κάρτες, λέει αστειευόμενη η νύφη της Debbie.


Όταν ο Kenneth βγήκε στη σύνταξη και τα παιδιά είχαν πια μεγαλώσει, το ζεύγος είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει το πάθος του για τα ταξίδια. Γύρισαν με λεωφορείο σχεδόν και τις 50 πολιτείες της Αμερικής.


Δεν ήθελε να πάει κάπου με το αεροπλάνο γιατί δεν μπορείς να δεις τίποτα στη διαδρομή έλεγε.


Παρότι η υγεία και των δύο ήταν άσχημη τα τελευταία χρόνια, και οι δύο προσπάθησαν να μείνουν γεροί για χάρη του άλλου.


Αυτό ήταν που τους κρατούσε, είπε η κόρη τους.


___



Information from: Times Recorder, http://www.zanesvilletimesrecorder.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου