24 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς λειτουργεί το Σύστημα



Πώς έχει το σύστημα στην Ελλάδα


Χοντρικά



1. Το κράτος σού μαθαίνει τί να σκέφτεσαι -τί είναι ‘σωστό’ να σκέφτεσαι- μέσα από το δημόσιο (και αρκετά ιδεολογικοποιημένο) σχολείο. Σου μαθαίνει το τί να σκέφτεσαι, ούτε καν το πώς.


2. Το κράτος διαστρεβλώνει την οικονομία με τα κρατικά ΑΕΙ. Αντί να αναπτύξεις αυτό που πραγματικά μπορείς, θα ήθελες, και είσαι καλός στο να κάνεις, περνάς στο πανεπιστήμιο σε κάτι άσχετο και μαθαίνεις τη νοοτροπία της κρατικοδίαιτης ‘διανόησης’ (πάρε το 5 να έχεις ένα χαρτί να γίνεις σαν κι εμένα). Μέχρι να το καταλάβεις έχεις πάει 25 και συνειδητοποιείς ότι δεν σου προσέφερε και τόσα πολλά η «δωρεάν» παιδεία. Εντάξει εκτός ίσως από παρέες και χαβαλέ. Αυτά όμως θα τα έβρισκες και αλλού.


3. Μετά δεν σε αφήνει να βρεις δουλειά αν δεν συμμορφωθείς έτσι ή αλλιώς στο πώς εκείνο θέλει να βγάζεις το ψωμί σου.. Δημιουργικότητα και όνειρα κλπ ξέχνα τα. Ποιός νομίζεις είσαι εσύ που θα κάνεις κάτι αλλιώτικο; Κάνε όπως όλος ο κόσμος. Προσπάθησε απλά να βρεις μια θέση με όποιον τρόπο στο Δημόσιο. ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και άλλα τινα. Στη χειρότερη κάποιον θα ξέρεις στο Δήμο..


4. Σε διώχνει έξω, σε αποβάλλει. Αν δηλ δεν συμμετέχεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ή δεν αποδέχεσαι παθητικά το σύστημα, αυτό σε θεωρεί μή μέρος του έθνους (λες και αυτό μπορεί να ορίσει το έθνος) μη αφήνοντάς σε να ψηφίσεις.. (Αν ζεις στο εξωτερικό δεν μπορείς να ψηφίσεις) Πολύ έξυπνο. Σατανικό βασικά. Για το σύστημα. Για το συμφέρον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου