21 Νοεμβρίου 2015

Γιατί οι Εκλογές της ΝΔ μετράνε

Γιατί οι Εκλογές της ΝΔ μετράνε (για όλους μας)


Καλώς ή κακώς οι αυριανές εκλογές στη ΝΔ αφορούν πολύ περισσότερο κόσμο από κάποιον που θα αυτοπροσδιοριζόταν ως Νεοδημοκράτης. Για όποιον δεν αυτοπροσδιορίζεται ως Αριστερός, είναι η ευκαιρία να εκλεγεί αυτός που θα αντιμετωπίσει τον Τσίπρα και τις συνέπειες που έχει η παραμονή της Αριστεράς και των πολιτικών της στην εξουσία. 


Θα πει κανείς καλά δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί αυτός από κάπου αλλού; Θά 'πρεπε να είναι από το χρεωκοπημένο (και κυριολεκτικά) κόμμα της Νέας Δημοκτατίας;

Δυστυχώς η ιστορία μάς έχει δείξει πως έτσι λειτουργούν τα πράγματα στην πατρίδα μας. Ότι ο κόσμος ακολουθεί όποιον θα πάρει το μαντρί. Δεν ακολουθεί πρόσωπα, πολύ δε περισσότερο δεν ακολουθεί πολιτικές επιλογές. Ακολουθεί ουσιαστικά μηχανισμούς. Συναισθηματικές προσκολλήσεις και ρουσφέτια (Αυτό το κόμμα ψηφίζουμε τόσα χρόνια ή/και αυτό μάς διόρισε/μας έδωσε ψωμί πώς θα ψηφίσουμε τώρα τον άλλο;) Πρόσφατα παραδείγματα πολλά. Σαμαράς, Ντόρα, Αβραμόπουλος. Έξω απ το κόμμα "χάθηκαν". Ο Σαμαράς πχ με την Πολιτική Άνοιξη. Την θυμάται κανείς; Όταν επανήλθε όμως στη ΝΔ έγινε αρχηγός!

Βέβαια κάποια στιγμή θα πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό. Αλλά το πώς είναι κι αυτό ένα από τα στοιχήματα της αυριανής κάλπης. Όπου αξίζει να συμμετέχουμε. Όχι για τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή είναι απλά ένα πολιτικό σχήμα (καλώς ή κακώς μάλλον ξεπερασμένο). Αλλά για τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε και για το μέλλον μας. Αν μπορούμε ακόμα κάτι να σώσουμε.

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέροντα άρθρα γράφεις αλλά σε όλα είσαι κολλημένος...Μαύρο σε όλους τους υποψηφίους και σε εσάς που τους στηρίζετε! Τσίπρας κ ξερό ψωμί. Καλύτερα αλήτης παρά νεοδημοκρατης! Γ. Εμμανουηλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή