11 Ιουνίου 2015

Κρατικά Κρασιά Ελλάδος

Αγαπητέ Αλέξη,

τους τελευταίους μήνες σπουδάζω στο εξωτερικό. Σου γράφω λοιπόν γιατί διαπίστωσα μια έλλειψη. Πήγα σε πολλά σούπερ μάρκετ και κάβες να βρω ελληνικό κρασί. Πουθενά δε βρήκα. Βρήκα από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Χιλή, το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Νότια Αφρική, αλλά κανένα από την Ελλάδα. Μάλιστα το πρόβλημα έγινε πιο εμφανές όταν ήθελα να πάω δώρο σ' ένα αγγλικό σπίτι, έψαξα, έψαξα, αλλά πουθενά. Τελικά τούς πήγα κάτι άλλο.

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν μιας και ηγείσαι αυτής της σοσιαλιστικής και εθνικής κυβέρνησης που όπως όλοι ξέρουμε στόχο έχει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, να δώσεις μια λύση σ' αυτό το θέμα. Σου προτείνω λοιπόν μια ιδέα, που πιστεύω σίγουρα θα συμφωνήσεις. Την ίδρυση ενός δημόσιου οργανισμού που θα προωθεί και θα πουλάει τα κρασιά μας στο εξωτερικό. Τα Κρατικά Κρασιά Ελλάδος (ΚΚΕ).

Εναλλακτικά θα πρότεινα επίσης το όνομα Καλά Κρασιά, μιας και τα κρασιά μας είναι σίγουρα καλά και αξίζει να τα πουλάμε. Τώρα για την οργάνωση του οργανισμού κλπ δεν ξέρω, αν και νομίζω μια καλή ιδέα θα ήταν να φτιάξεις επιτροπές από προοδευτικούς νέους που θα πηγαίνουν στα αμπέλια και θα επιβλέπουν οι ίδιοι την παραγωγή. Και επίσης να μαζέψεις απ' όλους τους παραγωγούς το κρασί ώστε να μην το πουλάνε μόνοι τους και χάνουμε έτσι έσοδα σαν Κράτος (το έκανε και ο Περόν κάπου διάβασα).

Αυτά. Και θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις (εντάξει αφού τελειώσεις με τους Θεσμούς πρώτα) γιατί νομίζω είναι μια καλή πρόταση, και σοσιαλιστική και πατριωτική.

Να 'σαι καλά για το χρόνο σου.

Ένας Έλληνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου