24 Δεκεμβρίου 2014

73% πιστεύουν ότι ο Ιησούς γεννήθηκε από Παρθένο

Πολύ περισσότεροι απ' όσους πιστεύουν στην Κλιματική Αλλαγή



Σύμφωνα με έρευνα της Pew σε 1500 Αμερικανούς, το 73% απάντησε ότι πιστεύει στην εκ παρθένου γέννηση του Ιησού και 74% ότι πιστεύουν πως η γέννηση αναγγέλθηκε στους ποιμένες από αγγέλους  (Λκ 2:8-14). (Στους Προτεστάντες τα ποσοστά είναι 91% και 90% αντιστοίχως). Το 78% των γυναικών απάντησαν ότι πιστεύουν
στην εκ παρθένου γέννηση, το 65% ότι όλα τα στοιχεία της ιστορίας των Χριστουγέννων είναι αληθή (άγγελοι, φάτνη, μάγοι, αστέρας κλπ).


Τα ευρήματα της έρευνας συμφωνούν με την περσινή αντίστοιχη έρευνα της Pew σύμφωνα με την οποία το ίδιο ποσοστό (73%) πιστεύει ότι ο Ιησούς γεννήθηκε από παρθένο. Έρευνα της Gallup πάλι το 2007 έδειξε πως το 31% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η Αγία Γραφή είναι πραγματικά ο λόγος του Θεού και μπορεί να λαμβάνεται κατά λέξη. Στην ίδια έρευνα επίσης το 44% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα χριστιανικά σύμβολα θα πρέπει να επιτρέπονται σε δημόσια κτήρια, ακόμα και χωρίς να υπάρχουν μαζί μ' αυτά και σύμβολα άλλων θρησκειών (!)

Εν αντιθέσει έρευνα της Pew τον Ιανουάριο έδειξε πως το 61% των Αμερικανών πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή, και μόνο το 40% πιστεύει στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή (ACG). Περίπου δηλαδή ο μισός αριθμός σε σχέση με όσους πιστεύουν στην υπερφυσική γέννηση του Ιησού Χριστού εκ της Παρθένου. 




Πηγή: http://time.com/3634258/majority-of-americans-believe-the-story-of-jesus-birth-is-historically-accurate/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου