29 Δεκεμβρίου 2014

Αιματοκύλησε ο Ιησούς Χριστός την Ανθρωπότητα;

Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποστείλας ἀνεῖλε πάντας τοὺς παῖδας τοὺς ἐν Βηθλεὲμ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ὁρίοις αὐτῆς ἀπὸ διετοῦς καὶ κατωτέρω, κατὰ τὸν χρόνον ὃν ἠκρίβωσε παρὰ τῶν μάγων (Μτθ 2:16)


Πολλοί είναι αυτοί που κατηγόρησαν τον Ιησού Χριστό. Για πολλά. Και σε ποικίλους βαθμούς εντάσεως. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ιησούς Χριστός δεν είναι αδιάφορο πρόσωπο. Είπαν πολλά. Ψαχούλεψαν ολόκληρη την Αγία Γραφή και την ιστορία της Εκκλησίας ψάχνοντας να βρούνε αντιφάσεις, ψέμματα, "εγκλήματα" κττ..

Μέσα σε όλα αυτά, ξεκινάνε από την αφήγηση της Γεννήσεως. Λένε ο Ιησούς Χριστός ακόμα από την γέννησή του, αιματοκύλησε την ανθρωπότητα, προκάλεσε την σφαγή τόσων αθώων παιδιών. Είναι όμως έτσι;


Ο Ιησούς Χριστός ήρθε να βάλει μάχαιρα και φωτιά στη γη (Λκ 12:49). Δεν φταίει όμως αυτός. Αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει η αλήθεια, δεν φταίει το γεγονός ότι η αλήθεια υπάρχει (όπως θα υποστήριζαν ίσως κάποιοι μεταμοντέρνοι διανοούμενοι..), φταίνε οι άνθρωποι και η στάση που αυτοί παίρνουν απέναντί της. Το πρόβλημα είναι ο άνθρωπος και η κακή χρήση της ελευθερίας που κάνει.

Η διαστροφή της φύσεως και της λογικής μας φτάνει στο σημείο να διαστρέψουμε ακόμα και αυτήν την παρουσία του Θεού και να τον παρουσιάσουμε χειρότερο από τον χειρότερό μας εαυτό. Τί δεν θα θέλαμε την ελευθερία;; Ο Θεός που μας δημιούργησε είχε άλλη γνώμη πάντως, και προφανώς ο κατασκευαστής ήξερε καλύτερα από τα δημιουργήματά Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου