18 Αυγούστου 2014

Λογική και Δικαιοσύνη, όχι Ελεημοσύνη

Δεν θέλω ελεημοσύνη, δικαιοσύνη θέλω και λογική λέει η εγγονή του Παύλου Μελά (ειδήσεις Star Σάββατο 16/08) για τον ΕΝΦΙΑ και τα 1000€ που της χρεώνει το Κράτος για το εγκαταλελειμμένο πλέον σπίτι όπου έμενε ο Παύλος Μελάς και που έχει ανακηρυχθεί ως Εθνικό Μνημείο (από το ίδιο το Κράτος).

Αυτή ήταν η Ελλάδα. Με αξιοπρέπεια και καλλιέργεια. Δεν παρακαλάει, απλά ξέρει ποιό είναι το σωστό, ποιό είναι το δίκιο της και το διεκδικεί.

Δυστυχώς για την αγαπητή κυρία όμως αυτή η Ελλάδα, τις τελευταίες δεκαετίες έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σβήσει. Στο όνομα της ισότητας αντί να ανεβούμε και οι υπόλοιποι προς τα πάνω, μας κατέβασαν στο ύψος που ήθελαν κάποιοι για να μην αισθάνονται άσχημα.

Αυτοί που ζητιανεύουν και αυτοί που φωνάζουν για παράλογες απαιτήσεις είναι αυτοί που ικανοποιούνται και αυτοί που έχουν το δίκιο με το μέρος τους και την αξιοπρέπεια να το υπερασπιστούν πολιτισμένα, είναι πάντα οι χαμένοι. Άλλαξαν τα πράγματα. Δυστυχώς. Πάλι καλά όμως που υπάρχουν ακόμα κάποιοι τέτοιοι άνθρωποι και μας θυμίζουν πως δεν ήμασταν πάντα έτσι. Και πώς μπορούμε να (ξανα)γίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου