27 Αυγούστου 2014

Δουλεύουμε για να περνάνε καλά στη Βόρεια Ευρώπη

Στιγμιότυπο από την πόλη


Στο λεωφορείο σήμερα κάπου στα πανεπιστήμια
βλέπω έναν 30άρη εργαζόμενο στον δήμο να λέει ε ρε δουλεύουμε εμείς για να περνάει καλά η βόρεια Ευρώπη. Δεν ξέρω πώς ακούγεται αυτή η λέξη, αλλά θα ήθελα να την πω με την αυθεντική της σημασία, τον συμπόνεσα. Ένοιωσα δηλαδή λίγο τον πόνο του. Στεναχωρέθηκα. Το βλέμμα του τα έδειχνε όλα. Το χειρότερο απ' όλα είναι όταν βλέπεις και νοιώθεις την απελπισία, μέσα σου ή γύρω σου..

Του λέει ένας άλλος μεγαλύτερος κύριος, μάλλον συνταξιούχος, στη δουλειά πας; άντε κάνε το σταυρό σου. Ποιό σταυρό να κάνω;! ήταν η απογοητευμένη απάντηση του νέου με την φόρμα εργασίας. 

Σκιάθος-Βρυξέλλες-Σκιάθος
με κυβερνητικό τζετ για τον αντιπρόεδρο
της κυβέρνησης.
«Το πήρα για να μη χάσω τις διακοπές μου»
Συμπυκνώνει την εικόνα της Ελλάδας που κληρονομήσαμε. Ούτε υλική ελπίδα, προοπτική να μπορεί να φτιάξει κανείς τη ζωή του, ούτε πίστη. Η καλύτερη προϋπόθεση για ένα έθνος και για τα μέλη του να αποτύχουν και για να ζουν δυστυχισμένα. Ο Θεός ας μας βοηθήσει.

Ας μου επιτρέψει μόνο ο ανώνυμος συνέλληνας να του απευθύνω τον λόγο και να του πω: Όχι αγαπητέ μου, αντίθετα με ό,τι το σύστημα για τους δικούς τους ευνόητους λόγους σε έχει κάνει να πιστεύεις (και όταν λέμε σύστημα αυτό φυσικά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς που τυπικά αποτελούν την κυβέρνηση) 

δεν δουλεύεις για να περνάει καλά η Βόρεια Ευρώπη, δουλεύεις για να περνάει καλά ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου