22 Αυγούστου 2014

Ρατσισμός

Ο Ben Carson για τον ρατσισμό



Πριν μερικά χρόνια μιλούσα σε μια συνέντευξη στο ραδιόφωνο. Η παρουσιάστρια σε κάποια φάση με ρώτησε: «Δρ. Κάρσον έχω παρατηρήσει πως δεν μιλάτε και πολύ για φυλετικά ζητήματα. Μπορείτε να μου πείτε γιατί»; Απάντησα: «Επειδή είμαι νευροχειρουργός».

Ακολούθησε μικρή παύση. Απ’ ό,τι κατάλαβα μάλλον δεν είχε καταλάβει το νόημα της απάντησής μου.

Έτσι προχώρησα εξηγώντας πως όταν βάζω έναν ασθενή στο χειρουργείο και τον ανοίγω στο κεφάλι, αποκαλύπτοντας τον εγκέφαλο, τότε ασχολούμαι με αυτό που πραγματικά είναι ο άνθρωπος. Τα μαλλιά, το κρανίο, τα εγκεφαλικά οστά είναι απλά το περιτύλιγμα για το πιο σημαντικό κομμάτι -τον εγκέφαλο- αυτός καθορίζει όλα τα σημαντικά στοιχεία στον άνθρωπο.

Μπορούμε να επικεντρωθούμε σε εξωτερικά χαρακτηριστικά που είναι μικρής ή και καθόλου σημασίας ή να επικεντρωθούμε στην πραγματική πηγή της φύσεώς μας, στις σκέψεις, την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μας.

Νοιώθω πολύ χαρούμενος που ο Θεός μάς έχει δώσει φυλετική ποικιλία. Ποιός θα πήγαινε στον ζωολογικό κήπο αν όλα τα ζώα εκεί ήταν μόνο γαζέλλες; Ποιός θα πήγαινε στα ενυδρεία αν τα μόνα που θα μπορούσε να δει εκεί ήταν χρυσόψαρα; Ποιός θα έβγαινε ποτέ από το σπίτι του αν όλος ο κόσμος γύρω του ήταν ακριβώς ίδιος με αυτόν;;


Ο Δρ Κάρσον είναι επίτιμος καθηγητής νευροχειρουργικής, ογκολογίας, πλαστικής χειρουργικής και παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και έχει αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας σε πάνω από 60 πανεπιστήμια. Έχει κάνει περισσότερες από 100 νευροχειρουργικές δημοσιεύσεις και έχει γράψει πέντε βιβλία γενικού ενδιαφέροντος.




www.newsmax.com/BenCarson/Neurosurgeon-Race-black-Jesus/2014/01/13/id/546745/#ixzz3B1oDPI9H


Ο Θεός μάς έδωσε την πολυμορφία ως δώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου