4 Ιουλίου 2014

Το νόημα της 4ης Ιουλίου από τον Ron Paul

Αυτήν την εβδομάδα οι Αμερικανοί θα γιορτάσουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας με οικογενειακές συναθροίσεις και πυροτεχνήματα. Θα βάλουν τις σημαίες στα μπαλκόνια και τους κήπους τους. Δυστυχώς, όμως, αυτό που θα έπρεπε κανονικά να είναι μία γιορτή για το θάρρος αυτών που διακινδύνευσαν τόσα πολλά για να εναντιωθούν στην τυραννία θα μετατραπεί σε μια γιορτή για το κράτος, όχι για την ελευθερία. Τα ΜΜΕ και οι καιροσκόποι πολιτικοί έχουν μετατρέψει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας σε ακριβώς το αντίθετο απ' ό,τι υποτίθεται έπρεπε να εκφράζει.

Η ιδέα της εναντίωσης σε ένα τυραννικό κράτος έχει γίνει μια γιορτή ακριβώς για την αποθέωση αυτού του τυραννικού κράτους!

Αυτό φαίνεται ολοφάνερα γύρω μας. 

Πώς θα έβλεπαν ας πούμε όσοι υπέγραψαν την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, το drone memo της κυβέρνησης Ομπάμα, που βγήκε στο φως την περασμένη βδομάδα, με το οποίο προσπαθεί να νομιμοποιηθεί το δικαίωμα του Προέδρου να σκοτώνει Αμερικανούς πολίτες χωρίς απαγγελία κατηγορητηρίου, δικαστή και ενόρκους; Δεν είναι παρόμοιο αυτό το είδος της τυραννίας με αυτό στο οποίο οι Ιδρυτές αντιπάλαιψαν; και δεν ήταν αυτή ακριβώς η υπερβολική συγκέντρωση δύναμης σε έναν μόνο κλάδο εξουσίας που ενέπνευσε την εξέγερση εναντίον του Άγγλου βασιλιά;

Το drone memo που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά από την αίτηση freedom of information της ACLU στοχεύει στο να καθιερώσει τον πρόεδρο ως τον μόνο κριτή για το ποιός είναι ή δεν είναι τρομοκράτης που μπορεί να δεχθεί την εσχάτη των ποινών από την αμερικανική κυβέρνηση. Δεν τηρείται έτσι καμμία προβλεπόμενη δικαστική διαδικασία, αρκεί μόνο η απόφαση του προέδρου. Με αυτόν τον τρόπο οι μόνοι Αμερικανοί πολίτες που έχουν εκτελεστεί με εξουσιοδότηση του προέδρου είναι ο Anwar al-Awlaki και ο έφηβος γιος του, αλλά το δεδικασμένο υπάρχει, και σύμφωνα με αυτό το memo, ο πρόεδρος μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε Αμερικανό υπήκοο θεωρεί τρομοκράτη.

Ακόμα και οι ΝΥ Times, που γενικά υποστηρίζουν την πολιτική κάθε αμερικανικής κυβέρνησης, προβληματίζονται για τα νομικά ερείσματα από πλευράς Λευκού Οίκου να ζητά την εξουσία να σκοτώνει Αμερικανούς υπηκόους. Έγραψαν την περασμένη εβδομάδα στο βασικό τους άρθρο:

το memo φαίνεται να είναι ένα συνονθύλευμα νομικών θεωριών --κάποιες βασιζόμενες μάλιστα σε σκοτεινές ερμηνείες του βρεταννικού και του ισραηλινού δικαίου-- που έχουν εμφανώς φτιαχτεί έτσι ώστε να υπηρετήσουν ένα συγκεκριμένα αποτέλεσμα.

Συμφωνώ με το συμπέρασμα των NY Times πως αυτό το meno δεν θα 'πρεπε να πάρει σε καμμία περίπτωση τόσον καιρό για να δημοσιευτεί και πως περισσότερα τέτοια έγγραφα θα έπρεπε να είναι προσβάσιμα στο κοινό. Το κοινό έχει ακόμα βαθειά άγνοια αναφορικά με πολλά τέτοια παρόμοια ζωτικής φύσεως ερωτήματα.

Κατά σύμπτωση, μαζί με αυτό το drone memo που έγινε γνωστό την προηγούμενη βδομάδα, δόθηκε επίσης στην δημοσιότητα και μία μεγαλύτερη έρευνα σχετικά με την χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) από το Stimson Center. Η έρευνα τής οποίας συν-ηγήθηκε και ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης CENTCOM στρατηγός John Abizaid κατέληξε στο συμπέρασμα πως αντίθετα με τους ισχυρισμούς ότι τα drones βοηθούν στην πρόληψη ευρύτερων συγκρούσεων αφού στοχεύουν μόνο συγκεκριμένα άτομα, η χρήση τους μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ ολισθηρό μονοπάτι που θα οδηγήσει στην συνέχιση ή ακόμα και την γενίκευση των συγκρούσεων.

Στην πραγματικότητα, καταλήγει η έρευνα, η χρήση των drones είναι μάλλον αντι-παραγωγική. Οι απώλειες αμάχων, αν και σχετικώς μικρές, μπορούν να παροξύνουν ολόκληρες κοινότητες, να αυξήσουν τα αντι-αμερικανικά αισθήματα και να αποτελέσουν έτσι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των τρομοκρατικών οργανώσεων στο να πάρουν κόσμο με το μέρος τους.


Επτά χρόνια πριν, έγραψα σε ένα άρθρο για την ίδια μέρα:
Μόνον οι ασφαλιστικές δικλείδες και οι περιορισμοί που ενυπάρχουν σε ένα συνταγματικά περιορισμένο κράτος (διακυβέρνηση) μπορούν να αναστείλουν την διολίσθηση ενός έθνους προς την αυτοκρατορία. Ελπίζω πως κάθε άνθρωπος που διαβάζει ή ακούει αυτό το άρθρο να αφιερώσει λίγο χρόνο ώστε να διαβάσει την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Μόνο ξανασυλλαμβάνοντας το νόημα της ανεξαρτησίας μπορούμε να διασφαλίσουμε πως το κράτος δεν θα μοιάσει ποτέ αυτό από το οποίο οι 13 Αμερικανικές Πολιτείες διακήρυξαν την απόσχιση.

Κατά την Ημέρα της Ανεξαρτησίας οφείλουμε να θυμόμαστε το πνεύμα της επανάστασης απέναντι στην τυραννία, το οποίο ενέπνευσε τους Ιδρυτές Πατέρες να ξεκινήσουν το πείραμα της ελευθερίας. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να γιορτάσουμε και να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την δημοκρατία (republic) μας.

http://ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2014/june/29/celebrate-independence-day-by-opposing-government-tyranny.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου