11 Ιουλίου 2014

40 χρόνια Μεταπολίτευση: Πάθαμε Ανοσία

Δεν ξέρω αν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε πλέον όπως θα έπρεπε, αλλά στην χώρα μας 2ο κόμμα (Αξιωματική Αντιπολίτευση) είναι ένα κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) που στους κόλπους του έχει ριζοσπάστες της Άκρας Αριστεράς. Το να βλέπεις ονόματα μελών της Πολιτικής του Γραμματείας ως ομιλητών σε εκδήλωση συνιστώσας που έχει ως σύμβολο το σοσιαλιστικό αστέρι και την υψωμένη γροθιά και έχει την αναφορά της στον επαναστατικό Μαρξισμό ή πιστεύει πως «μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση, ο σοσιαλισμός, μπορεί να δημιουργηθεί μόνο όταν οι εργάτες πάρουν συλλογικά στα χέρια τους τον έλεγχο όλου του κοινωνικού πλούτου και όταν προγραμματίσουν την παραγωγή και τη διανομή σύμφωνα με τις ανθρώπινες ανάγκες» σε οποιαδήποτε άλλη προηγμένη χώρα με ελάχιστη αίσθηση κοινής λογικής και σοβαρότητας θα είχε προκαλέσει μείζον πολιτικό θέμα..




Και φυσικά αυτοί που φταίνε περισσότερο γι' αυτό το κατάντημα είναι οι δήθεν σοβαροί και μετρημένοι πολιτικοί μας που με την ανικανότητα και την ανηθικότητά τους, βοηθούντων και ημών δυστυχώς, μάς έφεραν να παλεύουμε σήμερα με κάθε λογής βρυκολακιασμένους επαναστάτες και 'οραματιστές'...


4 σχόλια:

  1. Είναι όντως έτσι όπως τα λες, αλλά όταν η εναλλακτική που προτείνεται είναι ο απολυταρχισμός της αγοράς, τότε η απελπισία κάνει τους βρικόλακες να μοιάζουν σωτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα για να φτάσουμε στον 'απολυταρχισμό της αγοράς' οπότε μην ανησυχείς..Άλλο ήταν το πρόβλημά μας, αλλά είναι μεγάλη συζήτηση..

      Διαγραφή
    2. Χιλιόμετρα, αλλά πηγαίνουμε με χίλια, Σειράχ. Έξοχο παράδειγμα η κατάργηση της Κυριακής αργίας.

      Διαγραφή
    3. Εχμ ναι, αν διαβάζεις το Χωνί ας πούμε, όντως πηγαίνουμε με χίλια. Ένα από τα κατορθώματα της μεταπολιτευτικής μας κρατικής εκπαίδευσης (μονοπώλιο άλλωστε!) είναι ότι μας έχει κάνει εν πολλοίς δύσκολο το να βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Το πιο τρομακτικό πάντως είναι το θεωρητικό κομμάτι: "τον έλεγχο όλου του κοινωνικού πλούτου και όταν προγραμματίσουν την παραγωγή και τη διανομή σύμφωνα με τις ανθρώπινες ανάγκες": Αν αυτό δεν σου φαίνεται υποτιμητικό της ελευθερίας σου και του προσώπου σου, απλά σταματώ εδώ..

      Διαγραφή