19 Ιουλίου 2014

Κατύν

1940. Η Γερμανία και η Ρωσία* έχουν εισβάλει ταυτόχρονα στην άμοιρη Πολωνία που χάνει την πολιτική της υπόσταση. Στο δάσος του Κατύν ο Κόκκινος Στρατός συγκεντρώνει και εκτελεί με μια σφαίρα στο κεφάλι 20.000 αξιωματικούς, διανοουμένους, κληρικούς και όλη την οικονομική και πνευματική αφρόκρεμα της πολωνικής κοινωνίας. Σκοπός να εξαφανιστεί τελείως η Πολωνία, να μην έχει κεφαλές ώστε να μη μπορεί ποτέ να ξανασυγκροτηθεί σε ελεύθερο έθνος με δική του ταυτότητα και ανεξαρτησία. Ο Στάλιν ήξερε από αυτά, καθώς τα ίδια πειράματα διεξήγαγε και σε μερικές από τις δεκάδες εθνότητες της Σοβιετικής Ένωσης (Έλληνες Πόντιοι, Καλμούκιοι, Τάταροι Κριμαίας, Τσετσένοι, Εβραίοι κά) που τις ανάγκασε σε εκτοπισμό και περιορισμό σε συγκεκριμένα εδάφη. Τα 'οράματα' του μεγάλου ηγέτη δεν περιορίζονταν μόνο στον προγραμματισμό της οικονομίας, αλλά σαν άλλος Θεός (Πρξ 17:26) ήθελε να έχει λόγο και στο πού θα κατοικεί η κάθε εθνότητα (και τί πληθυσμό θα έχει!)..

Φυσικά οι Σοβιετικοί Ρώσοι αρνήθηκαν την ευθύνη για αυτό το έγκλημα και την ευθύνη έριξαν στους Γερμανούς. Για δεκαετίες οι Πολωνοί δεν μπορούσαν να μιλήσουν για την αλήθεια ούτε μέσα στην ίδια τους την --κατακτημένη πια-- πατρίδα. Οποιοσδήποτε τολμούσε να ψιθυρίσει την αλήθεια, στην χειρότερη θα κατέληγε νεκρός από κάποιο ατύχημα και στην καλύτερη θα στιγματιζόταν ως 'φασίστας'.. Πάνω στο έγκλημα του φόνου έρχεται και το έγκλημα του ψεύδους. Παλιά η ιστορία.

Μόνο μετά από 40+ χρόνια και αφού πλέον τα αρχεία των πρώην κρατών-δορυφόρων της Μόσχας είχαν αποκαλυφθεί, αναγκά
στηκαν οι Ρώσοι μουδιασμένα να δεχθούν την εμπλοκή τους στο έγκλημα. Την διαταγή για το έγκλημα την έδωσε ο ίδιος ο Στάλιν, καθώς η ευθύνη του έχει αναγνωριστεί ακόμα και από την ίδια την Ρωσική Βουλή (Δούμα) το 2010.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανήθικο από το να στερείς την ζωή σε ανθρώπους, ειδικά όταν το μόνο τους 'έγκλημα' είναι ότι ανήκουν σε μια εθνότητα ή
μια θρησκεία που δεν σου αρέσει ή που δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά σου. Όμως ίσος με τον φόνο του σώματος, είναι και ο φόνος της μνήμης, η διαστροφή της αλήθειας.. Εξίσου αποκρουστικός..



*Φυσικά οι κομμουνιστές εκ των υστέρων κυκλοφόρησαν την δικαιολογία πως ο Στάλιν υπέγραψε σύμφωνο με τον Χίτλερ για να κερδίσει χρόνο ώστε να προετοιμάσει την χώρα του για την αναπόφευκτη γερμανική εισβολή. Σοβαρή κριτική εδώ δεν χωράει, άλλωστε οι Σοβιετικοί ήταν οι μάστορες στην προπαγάνδα και την διαστροφή της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου