23 Ιουλίου 2014

Ένας μουσουλμάνος που θυσιάστηκε για τους χριστιανούς

Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζούσαν μαζί για αιώνες, πριν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) φθάσει στην Μοσούλη. Ο Μαχμούντ Αλ-Ασάλι, καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο της Μοσούλης το γνώριζε και εκφραζόταν εναντίον των διώξεων των χριστιανών. Πλήρωσε αυτήν του την θαρραλέα στάση με την ζωή του καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τον δολοφόνησαν.

Ο χαλδαικός ιστότοπος ankawa.com --μία από τις ειδησεογραφικές πηγές που προσφέρει την πιο άμεση ενημέρωση για την κόλαση που υφίστανται οι χριστιανοί του Ιράκ-- ανακοίνωσε το γεγονός. Μέσα σε έναν ωκεανό τραγωδιών που συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στο Ιράκ, η ιστοσελίδα προσπάθησε να μην αφήσει αυτήν την γενναία πράξη αυτοθυσίας άγνωστη στον κόσμο. Ο Καθηγητής Αλ-Ασάλι ήξερε τον κίνδυνο της πράξης του: οι πάντες στην Μοσούλη γνωρίζουν πως στην Ράκκα --την συριακή πόλη που έχει καταλάβει η ISIS από πέρυσι-- πάρα πολλοί που είχαν διαμαρτυρηθεί για τις πράξεις μισαλλοδοξίας του Ισλαμικού Κράτους το πλήρωσαν με την ζωή τους. Αλλά ο Αλ-Ασάλι ήθελε παρόλαυτα να μιλήσει, δεν μπορούσε να μείνει απαθής.

Και τόσοι άλλοι μουσουλμάνοι, που έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία "Είμαι Ιρακινός, είμαι χριστιανός" ως απάντηση στο γράμμα Ν (νουν) που γράφουν για να μαρκάρουν τα σπίτια των χριστιανών στην Μοσούλη. Χθες κάποιοι από αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από την Χαλδαική Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στην Βαγδάτη, με πανώ που έγραφε το σλόγκαν και ανήρτησαν το γεγονός στο Facebook.

Το αραβικό γράμμα νουν με το οποίο οι ισλαμιστές
μαρκάρουν τα σπίτια των χριστιανών
(nasara=χριστιανοί,ναζωραίοι)
Στο ίδιο άρθρο επίσης αναφέρεται πως ο φόρος των απίστων (jizyah) για τους dhimmi (τους μη χριστιανούς, τους 'ραγιάδες'), τον οποίον αρκετοί μουσουλμάνοι θεωρούν λογικό, είναι 450 δολλάρια τον μήνα: ένα εξωφρενικό ποσόν που θα πρέπει να το πληρώνουν κάθε μήνα (οι χριστιανοί και όλοι οι μη μουσουλμάνοι απλά και μόνο επειδή δεν είναι μουσουλμάνοι) αλλιώς θα τους σκοτώσουν.

Αν η ιστορία του Μαχμούντ Αλ-Ασάλι είναι αληθινή, τότε είναι ένας ήρωας και μάρτυρας και για τις δύο θρησκείες.




vaticaninsider.lastampa.it/
theblaze.com
patheos.com
hellasforce.com/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου