7 Ιανουαρίου 2013

Θέλεις να καπνίζεις χόρτο; Θα δέχεσαι και τις συνέπειες

Και η Οκλαχόμα πέρασε τον νόμο που απαιτεί εξέταση ούρων για πιθανή χρήση ουσιών σε όσους κάνουν αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας της πολιτείας. Πιο συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο 2388 απαιτείται πλέον από την Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας να εξετάζει για χρήση ναρκωτικών όσους ενήλικες αιτούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα 'Προσωρινής Βοήθειας σε Άπορες Οικογένειες'. Όποιος βρεθεί θετικός ή αρνηθεί να κάνει το τεστ, δεν θα γίνεται δεκτός από το πρόγραμμα.

Οι αιτούντες που θα βρίσκονται θετικοί για χρήση απαγορευμένων ουσιών και αφού υποβληθούν σε πρόγραμμα απεξάρτησης θα μπορούν να ξανακάνουν αίτηση μετά από 6 μήνες. Οι περιπτώσεις ανηλίκων γονέων ή παιδιών χωρίς κηδεμόνες, θα εξαιρούνται από την εξέταση. Ο νόμος προβλέπει επίσης τα επιδόματα να μπορούν να δίνονται και σε κάποιον εναλλακτικό δικαιούχο, εφ' όσον στον γονέα έχει αρνηθεί το δικαίωμα λόγω χρήσης ουσιών.

"Το ν/σ 2388 πρόκειται να εξασφαλίσει ότι τα λεφτά των επιδομάτων πρόνοιας δεν θα πηγαίνουν σε ναρκωτικά", λέει η κυβερνήτης Fallin (R). "Δεν θα πρέπει να ζητείται από τους σκληρά εργαζόμενους φορολογούμενους να πληρώνουν για ναρκωτικά, και αυτό το νομοσχέδιο πρόκειται να το εξασφαλίσει".

Ο νόμος τέθηκε σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο του 2012. Παρόμοιους νόμους έχουν ψηφίσει οι πολιτείες της Γεωργίας και της Φλόριδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου