3 Ιανουαρίου 2013

"Το GOP χρειάζεται μια ισχυρή libertarian ένεση"



Ο πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Jon Huntsman έριξε μια κριτική ματιά στο κόμμα του, τονίζοντας ότι "του λείπει η ψυχή". Σε μία μακροσκελή συνέντευξη στην Daily Telegraph, ο Huntsman αναφέρθηκε σε αυτά που θεωρεί ως λάθος κινήσεις και έδωσε κάποιες γνώμες για την συνέχεια.

Είναι "πρόβλημα" που αυτήν τη στιγμή το κόμμα δεν έχει έναν ηγέτη ή μία "σαφώς καθορισμένη ατζέντα". Τα καλά νέα όμως είπε είναι ότι αυτά "θα έρθουν με τον καιρό" μέσω της "μεταρρυθμιστικής διαδικασίας". Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα "πρέπει να επιστρέψει το σύστημα στον κόσμο", υποστήριξε ο Huntsman.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι το κόμμα καλά θα έκανε να εγκολπωθεί "μία δυνατή δόση libertarianism". Σε κοινωνικά θέματα συγκεκριμένα, ο Huntsman είπε ότι θα πρέπει να είναι στην διακριτική ευχέρεια των πολιτειών να μπορούν να καθιερώσουν γάμους ατόμων ιδίου φύλου.

Ανακαλώντας στη μνήμη του την κούρσα για το χρίσμα, όπου συμμετείχε, ο Huntsman τόνισε ότι η διαδικασία "δεν ευνοεί μακροπρόθεσμα ανταγωνιστικούς υποψηφίους", που θα ήταν πιο αποτελεσματικοί στις εκλογές έναντι των Δημοκρατικών.

Το κόμμα αυτήν τη στιγμή "είναι σαν μια εταιρεία που της λείπει ο χαρακτήρας, η ψυχή, και θα γεμίσει με τον χρόνο και οι ηγέτες θα πάρουν την θέση που τους αρμόζει" είπε. Δεν μπορεί να γινόμαστε γνωστοί ως το κόμμα που είναι βασισμένο στον φόβο και δεν πιστεύει στην επιστήμη.

Στο τέλος αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γίνουμε ένα κόμμα που πιστεύει στις ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους, στην οικονομική ανταγωνιστικότητα και σε μια ισχυρή δόση libertarianism, υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο μέλλον απέφυγε να κατονομάσει ποιον από τους ανερχόμενους αστέρες του κόμματος υποστηρίζει. Τόσο ο Kυβερνήτης Christie, όσο και ο Μ.Rubio και ο Paul Ryan αξίζουν υψηλούς βαθμούς, αλλά όπως τόνισε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να διέλθει από μίαν ιδιαίτερα απαιτητική διεργασία, με όρους ιδεολογικούς.



http://www.mediaite.com/online/jon-huntsman-gop-is-devoid-of-a-soul-needs-strong-dose-of-libertarianism/
12/31/2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου